U programu Radio postaje Ploče u subotu 12. kolovoza 2016. godine, u popodnevnim satima, slušatelji su pratili izravni prijenos 20. Maratona lađa na Neretvi. Riječ je o manifestaciji za koju je ove godine bilo akreditirano oko 150 medijskih djelatnika, koji su izvještavali putem radija, televizije ili portala. Maraton se pratio preko našeg etera na 94,5 Mhz, putem streaminga i putem mobilne aplikacije Tuneln Radio. Reporteri RPP-a pratili su Maraton od starta u Metkoviću do cilja u Pločama.

Tijekom prijenosa dolazilo je do pucanja streaminga (kojeg smo za ovu manifestaciju pojačali maksimalno koliko se može) jer je bilo preopterećenje i zbog toga se ispričavamo našim slušateljima.

Statistika pokazuje da je izravni prijenos 20. Maratona lađa bio iznimno praćen i slušan u cijelom svijetu, a ovo su podaci koje je zabilježio naš server:

Korisnici / broj jedinstvenih korisnika koji je pratio live streaming maratona ladja preko RPP-a – 1.384

Pregledi stranice – koliko puta je pogledana stranica – 11.498

Ovo su zemlje u kojima se pratio prijenos 20. Maratona lađa preko valova RPP-a: Hrvatska, Njemačka, Bosna i Hercegovina, Sjedinjene Američke Države, Srbija, Australija, Kanada, Švedska, Slovenija, Irska, Norveška, Slovačka, Afganistan, Danska, Francuska, Švicarska, Španjolska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Crna Gora, Nigerija, Poljska, Saudijska Arabija, Ukrajina i Južnoafrička Republika.

Tijekom prijenosa u inbox facebook stranice RPP-a stiglo je oko 150 poruka, a neke od njih su:

Vesna Štrbić Mlinarić: “Hvala Radio Ploce na lijepom prenosu te cestitke pobjedniku Gusar Komin, takodjer i mojim dragim Stablinjarima na trecem mjestu koji dijele sa Crnim Putem. Pozdrav iz Chicaga”

Branko Medak: “Slušam Vas svaki dan, a samo danas sam uzeja slobodan dan kako bi bija uz Vas i uz moj Komin. Pozdrav iz Muchena”

Ana Arapović: “A što je sa privremenom Argovom himnom? Hvala! Pozdrav svim lađarima, a posebno za ekipe Argo i Šumare!!!! Hvala RPP – Najbolji ste!!!!”

Ana Marija Vlahović: “Slusam vas na live streaming-u super ste …Mario sretan ti 28 rodjendan…Puno pozdrava kominjanima i mojoj seki Petri i mami Anđi..pusa iz Kanade”

Naravno, bilo je i poruka u kojima su nas slušatelji upozoravali da se ne mogu spojiti na stream, da se u nekim trenucima reporteri slabo čuju. Nije bilo sve idealno, niti može biti, ali činjenica da je stream bio preopterećen cijelo vrijeme pokazuje da Vam je naš prijenos bio zanimljiv. Na kraju nam još ostaje da Vam kažemo HVALA…HVALA Vam dragi slušatelji što ste bili uz nas i što ste skupa s nama pratili 20. Maraton lađa na Neretvi kojeg je odradila ekipa RPP-a u sastavu: Mario Čović, Eleonora Petrušić, Mario Pavić, Teo Grančić i Nikola Vlahović.

Hvala Vam svima na porukama podrške, a isto tako, hvala Vam i na kritikama! Tu smo zbog Vas!