Radio postaja Ploče uspješno je aplicirala na natječaj Zavoda za zapošljavanje za mjeru kojom se potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom. Naime, Zavod za zapošljavanje objavio je paket mjera kojim se želi olakšati zapošljavanje osoba koje se nalaze u evidenciji Zavoda. Radio postaja Ploče javila se za mjeru zapošljavanja osobe s invaliditetom i nakon što su ispunjeni svi uvjeti Zavod je pozitivno ocijenio prijavu RPP-a te su odobrene mjere.

Tako je novi djelatnik RPP-a postao Mario Grzunov. Riječ je o mladom momku iz Baćine koji ima višu stručnu spremu i koji će na RPP-u raditi kao sistem administrator, a nakon uspješno odrađene prijave, Zavod za zapošljavanje sufinancirat će mu plaću sa 75 posto iznosa. “Sretni smo i ponosni što smo uspješno odradili ovaj natječaj. Moram se zahvaliti djelatnicima pločanskog Zavoda za zapošljavanje što su nam pomogli i što su prepoznali ovu dobru priču. Ovo je situacija u kojoj je svatko na dobitku. RPP je dobio novog djelatnika, Zavod će imati koristi od ovoga, a Mario je dobio priliku naučiti nešto novo i upoznati se s radom radija. Mario je s nama već tjedan dana, super se uklopio i već je pokazao da će vrlo lako naučiti što treba i kako raditi i da će nam biti od velike pomoći”, rekao je direktor RPP-a, Nikola Vlahović.

Nedavno je pravobraniteljica za osobe s invaliditetom posjetila dolinu Neretve i naglasila kako osobe s invaliditetom teško ili nikako dobivaju priliku za posao u našoj sredini. Radio postaja Ploče pokazala je da se ovakve stvari mogu realizirati i zasigurno je ovo jedan dobar primjer kojeg bi mogli slijediti i ostali poslodavci na području Grada Ploča.

Radio postaja Ploče sada ponovno ima četiri djelatnika, a to su: Mario Čović, Eleonora Petrušić, Mario Grzunov i Nikola Vlahović.